Avem nevoie de 40 de ministri ca sa completam Romania

Romania postdecembrista a avut ministrii mai buni sau mai putin buni, respectati sau mai putin respectati, cu rezultate mai mult sau mai putin notabile.

In tot acest carusel ministrul contabil al sanatatii are un loc aparte si vom incerca sa argumentam de ce.

1. Omul a venit pe un mare val reformator, cu o sustinere totala a defunctei aliante D.A.Este “omul providential, este incoruptibilul, vizionarul” se intreceau in laude mai marii PD si PNL – ului, inclusiv Traian Basescu.Omul a pus pe masa guvernului un asa zis pachet de reforma in sanatate ( in fapt o adunatura de legi care nu aveau legatura intre ele) cu care guvernarea de dreapta si Traian Basescu si-au asumat raspunderea in Parlament.

Multe dintre aceste legi sunt nefunctionale azi (Legea Asigurarilor Private), cu foarte multa legislatie secundara ( care nu exista nici acum!) si care a creat un balamuc aproape total in sectorul sanitar dar s-a centralizat decizia in mana sigura de contabil de tara al domnului Eugen Nicolaescu.

S-au schimbat (incalcandu-se legea) directorii vechi de spitale (multi manageri adevarati si somitati medicale) cu “manageri la fara frecventa” clientela politica a defunctei aliante portocalii.

2. Eugen Nicolaescu a politizat atat de mult actul medical si administratia in spitale si case de asigurari pentru a putea avea parghiile necesare pentru satisfacerea clientelei politice din jurul banilor sanatatii.

Totul in spitale, case de asigurari si administratia centrala si locala se face numai in functie de algoritmul politic negociat intre PD si PNL.

Dar lucrurile s-au schimbat si fostii parteneri s-au certat iar Eugen Nicolaescu a inceput sa se forteze sa-i dea afara pe cei de alta culoare politica decat a dansului si atunci a inceput sa-si evalueze subalternii.

Esecul politicii sale la nivelul spitalului este demonstrat de numarul foarte mare al managerilor care nu au reusit sa-si indeplineasca indicatorii de performanta, si anume peste 80% dintre ei.

Pentru acestia s-au prelungit contractele pana la sfarstul anului.

Dar cam 10% au fost demisi de ministrul Eugen Nicolaescu, marea majoritate fiind membrii PDL.

3. Nu doresc sa vorbim despre faptul ca a fost singurul ministru care nu a fost in stare sa-si cheltuie bugetul, ca a inventat un program de evaluare a starii de sanatate care nu aduce absolut nimic nou ci doar cheltuie foarte multi bani , despre faptul ca este incapabil sa rezolve problema medicamentelor sau ca mereu se cearta cu cineva (este la moda!).

Dorim sa vorbim despre ultima masura a ministerului condus de Eugen Nicolaescu: a alocat spre 1 (unul) singur judet 1/3 din cele aproximativ 3 miliarde de euro si din cele 32 de locatii de noi spitale in toata tara, 11 (aproximativ 30%) se vor afla intr-un singur judet – judetul de activitate politica al domnului Eugen Nicolaescu.

Ce arata acest lucru? O sfidare totala a legii dar si a bunului simt al acestui personaj!

Ce sa intelegem?Ca pentru a avea spitale decente in toata tara ar trebui ca la 4 ani sa vina un ministru care sa-si aloce bugete numai pentru judetele natale sau de interes politic?

Deci pentru 40 de judete am avea nevoie de 160 de ani de reforma a la Nicolaescu.

Nu domnule, ati intrecut masura, si ar trebui sa aveti bunul simt sa plecati!Totodata credem ca aceasta incercare de mituire ordinara a populatiei trebuie sanctionata prin vot dar si de organele abilitate pentru abuzul grosolan savarsit.

Reclame

Etichete: ,

3 răspunsuri to “Avem nevoie de 40 de ministri ca sa completam Romania”

 1. eugen Says:

  Exotismele de limbaj si politice ale domnului Nicolaescu sunt bine cunoscute. Dincolo de exotimse si de pasiunea sa de a fi un „control freak
  politica sa nu a fost mult mai plina de succes decat a predecesorilor sai inlcusiv de la PSD.
  Mai grav mi se pare ca sistemul politic din Romania permite unui ministru sa faca ce vrea fara nici un fel de mecanism de protectie.
  Ar trebui ca astfel de programe de invetstitii masive sa fie aporbate de Parlament nu decise de un tar ministerial.
  Eugen

 2. Integratorul Says:

  mai grav este ca a intrat, se pare, intr-o criza de imagine publica. Omul asta este chiar narcisist. Zi de zi are sa ne spuna cum sistemul sanitar evolueaza …. dar ce nu vede este ca acesta involueaza sub comanda sa. Degeaba schimba listele de medicamente de la an la an, construieste spitale de 3 ani sau mai face cate o promisiune, ca noi tot suntem nevoiti sa aducem medicamente de acasa, sa petrecem noaptea cu o persoana decedata in salon sau sa fim resuscitati cu asistente medicale. Bogatul sau vocabular nu-l ajuta sa schimbe realitatea din sistemul sanitar ci sa se faca de ras.

 3. realitateasf Says:

  Dincolo de incompetenţa lui Nicolaescu, vreau să vă semnalez un lucru demn de luat în seamă: după ’90 populaţia României s-a îmbolnăvit într-un mod dramatic.
  Vorba lu’ nea’ Nicu Văcăroiu: „ce se-ntâmplă?”…
  Păi se-ntâmplă aşa:
  -lipsa profilaxiei;
  -lipsa educaţiei igienice în şcoli şi în gospodării;
  -alimentaţie nesănătoasă (aici intră şi consumul de alcool şi tutun);
  -stil de viaţă nesănătos;
  -sedentarism televizat preponderent;
  -urmări ale unor tratamente cu efecte secundare.

  Dintre toate, ultimul punct mi se pare strict de domeniul Ministerului Sănătăţii: multe tratamente clinice au ca efect vindecarea unui organ dar şi îmbolnăvirea altui organ. De exemplu iei aspirină că eşti răcit, dai în gastrită că aspirina îţi atacă stomacul. Aici trebuie o strategie naţională pentru profilaxia anti-medicamentoasă: medicii de familie trebuie clar şcoliţi în această privinţă, aceea a efectelor secundare.

  În ceea ce priveşte folosirea ineficientă a fondurilor există un remediu universal: pentru managerii de spitale, specificarea în contractul individual de muncă a unei clauze care să prevadă „maladministration” şi efectele juridice ale acesteia (plata din propriul buzunar).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: