Puterea fără guvernare

Alături de colegii din cadrul Departamentelor PSD am finalizat documentul „Puterea fără guvernare. 1200 de zile de haos în România”. Le multumim tuturor celor care au participat într-un fel sau altul la realizarea acestui material.

Luni, vom lansa acest document alături de colegii din conducerea partidului şi de o parte a celor care au muncit la realizarea sa. După trei ani şi aproape jumătate de guvernare a dreptei a venit momentul unui bilanţ. Nu un bilanţ bazat pe opinii subiective şi declaraţii politice, ci un bilanţ bazat pe cifre, pe date privind realizările şi eşecurile.

Principala concluzie a documentului este aceea că politicile publice adoptate în timpul mandatului actualei puteri au accentuat decalajele sociale şi duc treptat la scăderea nivelului de trai pentru marea majoritate a românilor. S-a vorbit mult despre faptul că actuala guvernare a început să adopte măsuri de stânga. In fapt, masurile despre care vorbim au fost luate sub presiunea PSD intr-o incercare a partidului nostru de a aduce un grad de reparatie actului de guvernare lipsit de interes pentru politicile sociale.

Sper ca acest document sa genereze o dezbatere serioasa despre cele care sunt problemele reale ale Romaniei si despre solutiile pe care le avem in vedere pentru a le rezolva. Cu siguranta, vor fi multe incercari de a politiza dezbaterea, de a muta discutia de la probleme la disputa politica. Scopul acestui document nu este sa stimuleze lupta politica sterila, ci sa orienteze dezbaterea inspre ceea ce conteaza.

Iar ceea ce conteaza este, pana la urma, ca oamenii sa perceapa ca actul de guvernare se exercita in favoarea lor, a celor multi. Altfel, ceea ce ramane este numai puterea fara guvernare ce duce la scaderea tot mai accentuata a increderii oamenilor in partide şi in politicieni.

Adrian Nastase

Reclame

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: