“Primum non nocere!”

Raportul “Putere fără guvernare. O mie două sute de zile de haos în România” are meritul de a fi foarte concret în aprecierile cuprinse şi face o radiografie completă pe domenii de activitate a guvernării de dreapta 2004-2008.

După reacţiile avute imediat după prezentarea sa publică, demersul a avut un impact deosebit.

Rând pe rând foşti sau actuali guvernanţi de dreapta au încercat să răspundă mai mult sau mai puţin documentat la criticile punctuale aduse.

Nu a făcut excepţie nici Eugen Nicolăescu care prin răspunsul dat la Raportul “Putere fără guvernare. O mie două sute de zile de haos în România” ne convinge încă o dată (daca mai era nevoie!) că nu întelege nimic din ceea ce se întamplă în jurul sîu şi nu vrea să înteleagă că este timpul să dea socoteală despre ce a făcut în timpul mandatului său. Nu este important ce crede dânsul sau echipa lui despre mandatul său, ci ce crede şi ce din păcate ce simte pe propria piele populaţia României.

Ceea ce nu vrea să înteleagă Eugen Nicolăescu este că el a început să facă rău sistemului sanitar care trăieşte într-un haos de nedescris cu evenimente de-a dreptul terifiante (striptease la patul bolnavilor din ATI, bolnavi internaţi pe uşi în loc de paturi, pacienţi decedaţi care stau o zi fără a fi duşi la morgă, pacienţi declaraţi morţi fără a fi, etc).

Dar el, Eugen Nicolăescu, merge mai departe şi se crede singurul reformator de 30 de ani încoace din sistemul sanitar. Păcat că Nicolae Ceauşescu nu l-a cunoscut pe Eugen Nicolăescu!

În medicina este un principiu de bază: “primum non nocere” – adică: prima dată să nu faci rău!

Reforma domnului Eugen Nicolăescu a început să facă rău!

Reclame

Etichete: ,

5 răspunsuri to ““Primum non nocere!””

 1. Bibliotecaru Says:

  O fi spus Hipocrate „mai întâi de toate, nu face rău”, dar simt că răul este deja făcut.
  Mai întâi nu au fost bani, pe urmă au fost bani prost gestionaţi, acum sunt bani nefolosiţi…
  În timp ce se folosesc sute de milioane de euro pentru programe soft care nu se vor aplica niciodată, în timp ce ministerul sănătăţii cheltuieşte peste un miliard de euro doar pentru ca să facă cadou CAS-ului o bază statistică exhaustivă (practic nici nu mai este statistică), în fiecare săptămână apar noi cazuri de cetăţeni disperaţi care strâng bani pentru operaţii în străinătate. Am doar două întrebări, uşoare cred eu.
  1. De ce operaţiile din străinătate nu se fac şi la noi
  2. De ce nu plăteşte CAS-ul deplasarea, operaţia şi spitalizarea celor asiguraţi?

  Oricât mi-ar explica cineva, eu nu pot înţelege cum omul plăteşte non-voluntar şi lunar o sumă de bani pentru ca statul să aibă grijă de el în caz că se va îmbolnăvi, şi apoi i se spune că trebuie să meargă în străinătate. Măcar să nu i se spună nimic. Ce sens are ca cineva să-şi vândă apartamentul, să-şi chinuiască copilul prin emisiuni, prin speranţe, prin umiliri… Cu atât mai mult dacă ajunge în străinătate şi este tot inutil. Este absolut inuman. Este inuman mai ales când cineva vede că se rezolvă în cazul cuiva mai „vedetă” şi nu se poate face nimic în cazul lor.

 2. Ioana Ilie Says:

  Catre Parchete

  (toate, y compris DNA- sunt expert parlamentar si, in aceasta calitate, sigur prezint interes)

  Declar ca posed in Bucuresti, strada Turbinei nr. 23 (Cartier Floreasaca), sub partea din spate a casei, un spatiu bine fortificat, zidit, boltit, inalt de trei metri si mai bine, in suprafata de cca. 30 m.p., impartit in doua incaperi inegale.

  Usa de la intrarea in respectivul spatiu subteran si cea care delimiteaza incaperile sunt metalice.

  Precizez ca nu am mentionat spatiul cu pricina, ca atare, in declaratia mea de avere actualizata, conform legii, anul acesta si depusa (daca nu ma insel) in 12 iunie 2008.

  L-am omis si in declaratia precedenta.

  Rog sa fiu investigata sub aspectul savarsirii infractiunii corespunzatoare detinerii de pivnita cu usa/usi metalica/metalice si ziduri groase de peste jumatate de metru fara a declara ca, astfel, sunt posesoare de buncar (las la latitudinea dumneavoastra, stimari domni procurori, incadrarea legala).

  Rog insistent sa fiu admisa in cercul select al posesorilor de buncar din care face parte Adrian Nastase, de care sunt foarte atasata.

  Cu stima,

  Ioana Ilie

 3. realitateasf Says:

  Vă rog mult să nu dezinformaţi:
  – în intervalul 2004-2008 nu am avut o guvernare de dreapta;
  – PNL nu este un partid de dreapta şi nici unul liberal, în ciuda denumirii false;
  – după ’89 România a avut doar două partide cu platformă de dreapta, UFD şi PLD, însă ambele au fost dizolvate din interese contrare neamului: UFD a fost dizolvat de Patriciu pentru a dezbina intelectualii armeni iar PLD a fost distrus de Băsescu pentru a-şi atrage capital electoral;
  – o alternanţă dreapta-stânga ar avantaja PSD-ul pentru că cel puţin la nivel teoretic dreapta „constrânge şi construieşte” iar stânga „eliberează şi consumă”.

  Aşa că vă rog încă o dată: le puteţi spune „penelişti”, nu „liberali”, asta vă face vinovaţi de sacrilegiu. Brătienii s-ar răsuci în mormânt de ruşine…

 4. Mihai POTOP Says:

  Stimata Doamna CRETU,

  M-ati dezamagit, ati dezamagit pe toti cei care au vizionat emisiunea de la Realitatea TV, stil si educatie comunista.

  Nu v-ati asigurat responsabilitatea, ati fost doctrinala si nu nationala.
  Ar fi o eroare sa mai candidati, Mireca GEOANA este un specialist in diplomatie, cred ca nici secretar 3 de o ambasada nu faceti fata.

  Incercati o alta vocatie, nu politica sau invatamântul poate ceva in social la cartierul in care locuiti

  O seara placuta

  I disappointed you, you have disappointed all those who have watched the issue of reality TV, style and communist education.

  You have ensured accountability, theory and you were not national.
  It would be a mistake to candidates, Mireca Geoana is a specialist in diplomacy, I think 3 or secretary of embassy do not face.

  Try another vocation, not politics or education may be something in the social area in which live

  An evening

  Я разочарован вас, у вас есть разочарование всех тех, кто смотрел этот вопрос в действительности телевизор, стиля и коммунистической образования.

  Вы обеспечивается подотчетность, теории, и вы не были гражданином.
  Было бы ошибкой для кандидатов, Mireca Джоанэ является специалистом в области дипломатии, я думаю, 3 или секретаря посольства не сталкиваются.

  Попробуйте другую профессию, а не политики или образования может быть что-то в социальной сфере, в котором живут

  Вечер

 5. vulpea...,., Says:

  S.O.S Coruptia – o campanie impotriva PSD

  Acest slogan se potriveste cel mai bine pentru PSD SATU MARE ,dar deoarece chiar acum a fost Geoana la ei la muls se pare ca se potriveste de fapt pentru PSD.Incep cei din PSD sa vada ca nu mai merge cu santajul si coruptia are picioare scurte ,deci Coruptia este in pericol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: