Abrogarea margaretelor

Recent, Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale a emis un ordin privind clasificarea structurilor de primire turistice care le abrogă pe cele anterioare. Nu spunem nou pentru că are puţine noutăţi.

Ca tehnică legislativă, un act normativ le abrogă pe cele anterioare numai dacă aduce schimbări substanţiale de filozofie sau de principii ale reglementării; în caz contrar se utilizează simpla modificare ori completare a actului normativ.

Şmecheria politică măruntă a ministrului Silaghi este că încearcă să creeze iluzia că a emis un act normativ fundamental în turism, pe care istoria să îl reţină că s-a întâmplat în anul de graţie 2008, anul guvernării liberale, ca şi când pînă la el n-ar fi existat nimic în acest domeniu.

Puţinele şi modestele modificări aduse, unele destul de contestate, nu cereau în nici un caz o abrogare a actelor normative anterioare. Singura raţiune a abrogării este că actele normative abrogate au fost emise de Guvernul PSD în perioada 2001-2004.

Margaretele, care simbolizau pensiunile rurale, au fost abrogate şi înlocuite cu ….. « florile »( !?) ; un simbol consacrat, precis conturat şi potrivit a fost înlocuit cu unul care invită pe cine o vrea să-i dea propriul conţinut, adică chiar împotriva sensului de standardizare al clasificării. Ce nivel de incompetenţă trebuie să atingi ca să te deranjeze margaretele !?.

Abrogarea margaretelor va rămîne un istoric punct cheie în opera legislativă a actualului guvern şi va releva întotdeauna, aproape didactic, dimensiunea lipsei de calificare în gestiunea turismului; oare, asociaţiile patronale şi profesionale au fost consultate cu seriozitate şi bună credinţă?

Reclame

Etichete: , ,

31 răspunsuri to “Abrogarea margaretelor”

 1. eugen Says:

  Margaretele erau periculoase poltic. Aduceau putin cu trandafirii. Si doamne ferste sa te bata vpeste nopate un gind sunconstient la mai mult de un trandafir.
  Macar trebuiau sa mearga pina la capat si sa inlocuiasca compromisele margarete cu … portocalele sau ..tepe ca asta a fost marea revolutie din 2004.
  Schimabarea cu putin a modului de clasificare permite ca unii clasificati cu o margareta de catre odiosa supervizare a turismului de catre psd sa ceara reclasificarea la patru flori.

  Trimiteti domnului Silaghi un buchet imens de buruieni .Sa fie pentru clasificari ca astea rezista mai mult decat saracele margaretele .
  Eugen

 2. Bibliotecaru Says:

  Este o construcţie psihologică a românilor. De lene să apucăm o mătură şi să dăm prin bătătură, stăm şi facem calcule de eficientizare economică a acţiunii de balansare a obiectului numit mătură în contact cu pământul bătătorit. Oare trebuie să stropim contra prafului cu apă din fântână? Nu e mai bine să folosim apă îmbuteliată Perrier?

  Din păcate, astfel de proiecte legislative omoară iniţiativa. Pensiunile şi agroturismul este un domeniu care începe să se mişte în România, există o plajă largă de servicii, de la cele de tip turist, accesibile tuturor, la cel de clasă business.

  Din ce am observat şi eu prin economia românească, mai important decât bine/rău şi mult/puţin, ea s-a dezvoltat foarte mult, sensibil mai mult, în perioadele de stabilitate instituţională, adică atunci când nu s-au schimbat legi, când nu s-au modificat taxe, când nu a venit nimeni să sufle în margareta omului. Soluţia? Singura soluţie este un pact pe fiecare domeniu economic între marile partide, discuţii încheiate cu un protocol de stabilitate legislativă pe 10 sau 20 de ani. Doar aşa legile au timp să se ruleze şi să devină un lucru de bun simţ civic. Dacă tot ameţim legislaţia şi acest cod fiscal prin locurile lui esenţiale, viitorul nu sună deloc bine.

 3. Monitoring Media Says:

  http://www.monitoring.ro – gasiti aici transcripturile stirilor, emisiunilor si conferintelor de presa difuzate de posturile de radio si televiziune precum si opiniile politicienilor despre subiectele zilei

 4. Ioana Ilie Says:

  Ioana Ilie spune:

  iunie 24, 2008 la 3:15 pm
  Catre Parchete

  (toate, y compris DNA- sunt expert parlamentar si, in aceasta calitate, sigur prezint interes)

  Declar ca posed in Bucuresti, strada Turbinei nr. 23 (Cartier Floreasaca), sub partea din spate a casei, un spatiu bine fortificat, zidit, boltit, inalt de trei metri si mai bine, in suprafata de cca. 30 m.p., impartit in doua incaperi inegale.

  Usa de la intrarea in respectivul spatiu subteran si cea care delimiteaza incaperile sunt metalice.

  Precizez ca nu am mentionat spatiul cu pricina, ca atare, in declaratia mea de avere actualizata, conform legii, anul acesta si depusa (daca nu ma insel) in 12 iunie 2008.

  L-am omis si in declaratia precedenta.

  Rog sa fiu investigata sub aspectul savarsirii infractiunii corespunzatoare detinerii de pivnita cu usa/usi metalica/metalice si ziduri groase de peste jumatate de metru fara a declara ca, astfel, sunt posesoare de buncar (las la latitudinea dumneavoastra, stimari domni procurori, incadrarea legala).

  Rog insistent sa fiu admisa in cercul select al posesorilor de buncar din care face parte Adrian Nastase, de care sunt foarte atasata.

  Cu stima,

  Ioana Ilie

 5. Bibliotecaru Says:

  Pot sugera şi un departament de studiu doctrinar care să genereze concluzii şi principii tuturor departamentelor?

 6. Anunt Umanitar Says:

  Mihai Popescu are 24 de ani, din Timisoara si are nevoie urgenta de 40 000 de euro pt o operatie pe creier in Germania pt a extirpa o tumora. Intra pe site-ul sau http://www.mihaipopescu.com si citeste poveste lui… Haideti sa-l ajutam! http://www.mihaipopescu.com

 7. Bibliotecaru Says:

  Gata? Totul s-a oprit aici? Multe lucruri bune încep fulminant şi apoi se opresc timid imediat lângă poziţia de start. Nu lăsaţi această idee să moară.

 8. Mark Says:

  S-au tampit de tot astia de la guvern. Sunt o gramada de probleme si ei se ocupa de margarete… Pai atunci mai bine clasificam pensiunile cu cactusi… 1 cactus, 2 cactusi, 3 cactusi etc. :))

 9. gusso Says:

  Primarul (PD-L) din Breaza(Prahova) a dat o Hotărâre prin care interzice funcţionarea unităţilor comerciale de pe raza oraşului după ora 22:00 (duminica – joi) şi respective ora 1:00 (vinerea şi sâmbata). Aşa că dacă ai de gand să mergi cu prieteni la un bar sa vizionezi meciurile din Champions League sau UEFA ar fi bine să alegi deocamdată oraşul vecin, deocamdată spun pentru că nu se stie poate mai sunt prin tară si alti primari cu o astfel de mentalitate(comunistă). Dacă vrei să mergi la o discotecă sau poate la o nuntă ar fi bine să te interesezi până la ce oră ţin deschis localul, nu de alta dar poate te trezeşti că închide şi tu nu ai apucat să dai daru.
  De ce v-am scris asta, pentru că doresc să adresaţi liderilor PD-L nişte întrebări zic eu legitime în aceste condiţii.
  1. Pe când o lege care să interzică circulaţia pe drumurile publice după ora 22:00 (duminica – joi) şi respective ora 1:00 (vinerea şi sâmbata).
  2. Poate dacă au majoritate în Parlament dau o lege prin care Preşedintele României se fie numit de Parlament(eventual pe viaţă).
  3. O lege prin care să interzică ieşirea din ţară
  (asta ca să nu ne mai facem ţara de râs în occident).
  4. ………………….. si lista poate că ar continua, dar cred că e în zadar.
  Ce facem fratilor ne intoarcem la comunism??????

 10. breje Says:

  Intrati pe blogul http://breje.wordpress.com/ pentru a descoperi o buna oportunitate de afaceri pe internet. 100% legala si verificata.

 11. ORASAN IOAN Says:

  Nu-mi vine sa cred ca PSD nu are un departament pentru invatamant,am vrut sa-i las un mesaj noului ministru al invatamantului.

 12. . Says:

  DEMISIA.MyForum.ro

  sa vedem ce scrie despre ciocan chiar gnv ziarul condus de colegul sau actualul senatorul valer marian in 18 ianuarie 2005 :Un Ciocan la disperare

  La mare disperare după articolul supraintitulat “Vremea şi vrerea lui Ciocan s-au terminat”, (încă) preşedintele organizaţiei judeţene PSD Satu Mare, Gheorghe Ciocan, a convocat ieri Biroul Executiv Judeţean cu speranţa că acesta îi va cînta în strune. Numai că o parte dintre membri nu au dat curs invitaţiei sale iar majoritatea celor prezenţi i-au dat de înţeles că ar trebui să-i lase în pace ca să-şi vadă de idealurile social-democrate, iar el să-şi continue afacerile cripto-comuniste. Mai mulţi vicepreşedinţi şi-au declarat intenţia de a se autosuspenda, iar un vicepreşedinte primar de oraş şi-a anunţat chiar demisia din toate funcţiile de partid. În sprijinul lui Ciocan au sărit doar gunoiul comunist Chirilă Gherman din Turţ şi primar cînd bozgoraş cînd românaş Ioşcuţă din Pişcolt. După ce a întinat idealurile nobile ale comunismului ca primar şi şef de CUASC la Turţ înainte de 1989 şi după ce a îngropat PSD Turţ la ultimele trei ediţii ale alegerilor locale, la care a pierdut fără drept de apel postul de primar, Chirilă Gherman s-a simţit dator să fie solidar cu Ciocan pentru că în ultimii ani l-a uns inspector zonal de finanţe şi i-a săltat cele două fiice în funcţii mari în Sătmar, pe una secretar la Prefectură, iar pe cealaltă inspector în învăţămînt şi preşedinte a organizaţiei municipale PSD de femei. Cît despre primarul Ioşcuţă, acesta este disperat că trebuie să dea cu subsemnatul pentru nişte potlogării şi mişelii făcute sub acoperirea lui Ciocan. Cert este că organizaţia PSD Satu Mare a ajuns la clocot mare şi că dacă lui Ciocan nu i se pune punct şi de la capăt se va produce o mare scindare care se va concretiza în primă fază prin demisia a şase dintre cei 13 consilieri judeţeni şi prin retragerea a cel puţin zece primari. Profitînd de ocazie, sesizăm Parchetul, Poliţia şi serviciile speciale că preşedintele Ciocan s-a exprimat într-un cerc restrîns că poate angaja rackeţi ucraineni cu 5-10.000 de parai pentru lichidarea unor ziarişti incomozi de la Gazeta de Nord-Vest şi Informaţia Zilei. Avertizăm că noi sîntem pregătiţi şi că vom face uz de drepturile conferite de instituţia legitimei apărări.

 13. . Says:

  Vremea şi vrerea lui Ciocan s-au terminat

  Vine vremea Secerii!

  De vreo lună încoace, circa 90% din membrii Delegaţiei Permanente şi ai Biroului Executiv Judeţean Satu Mare nu mai vor să audă şi nu mai vor să-l vadă pe Gheorghe Ciocan în fruntea organizaţiei judeţene a PSD. Cu toţii îl acuză pe Ciocan de dictatură şi incultură, de primitivism şi analfabetism, de baronie şi mîrlănie. Deşi organizaţia judeţeană a PSD a obţinut cele mai bune rezultate din istoria sa atît la alegerile locale cît şi la cele parlamentare şi prezidenţiale, succesele nu se datorează în primul rînd preşedintelui Ciocan ci implicării ministrului şi deputatului Ioan Mircea Paşcu, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valer Dorneanu, coordonator al organizaţiei judeţene a PSD, şi a numeroşi lideri şi activişti de la nivel judeţean, din oraşe şi comune, precum şi concursului presei locale. În ce priveşte prestaţia şi prestanţa lui Ciocan este sugestiv că la alegerile locale PSD a pierdut postul de primar şi majoritatea în consiliul local al comunei natale Certeze, iar la alegerile generale la Certeze şi la Negreşti Oaş au fost înregistrate cele mai reduse prezenţe la vot şi cele mai slabe rezultate din judeţ. Ori, cînd nici în comuna natală şi în oraşul adoptiv nu te bucuri de respect şi de audienţă înseamnă că ai intrat în comă politică. Conform unor sondaje realizate de presa locală, PSD a pierdut în municipiul Satu Mare atît la alegerile locale cît şi la cele generale datorită prestaţiei şi imaginii de ceară a lui Ciocan, care nu a fost agreat de zona intelectuală şi de tineret. La alegerile locale, Ciocan a adus deservicii PSD şi prin lansarea cu mare întîrziere a candidatului partidului pentru Primăria municipiului Satu Mare, întîrziere datorată ambiţiei sale ascunse de a candida pentru această funcţie autoflatîndu-se că ar fi singurul candidat român ce-l putea învinge pe candidatul UDMR. Şi-a comandat chiar un sondaj de opinie, care l-a creditat cu doar 3% (trei la sută!) din opţiunile de vot ale sătmărenilor pentru primăria municipiului reşedinţă de judeţ, astfel că i-a trecut pofta de a deveni primar de Satu Mare. Şi-a fixat pe urmă drept obiectiv pentru alegerile locale cîştigarea cu orice preţ a funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean, trecînd pe planul doi alegerile pentru primării, îndeosebi pentru municipiul Satu Mare, dar a eşuat şi în acest proiect datorită grabei cu care a încheiat un protocol local cu UDMR. Astfel că după ce, din cauza lui, candidatul PSD n-a intrat în turul doi, datorită acestui protocol încheiat cu UDMR pentru a-şi satisface ambiţiile sale oşeneşti, românii au pierdut pentru prima oară Primăria Sătmarului, pentru cîştigarea căreia au fost reprezentaţi în finală de candidatul PNL Radu Bud, acesta fiind învins de candidatul UDMR Iuliu Ilyes. Majoritatea colegilor de partid îi reproşează lui Ciocan că şi-a folosit funcţia şi relaţiile de partid doar pentru ascensiunea şi îmbogăţirea sa şi a clanului său. Desconsiderarea totală a colegilor de Delegaţie Permanentă şi de Birou Executiv Judeţean a dovedit-o cu o săptămînă în urmă cînd a semnat declaraţia de la Cluj împotriva fondatorului PSD, Ion Iliescu, fără să se consulte şi să fie mandatat de aceştia. La Bucureşti a declarat însă că nu a semnat această declaraţie şi că liderii reformişti de la Cluj l-au păcălit întrucît nu i-au citit declaraţia. Ambele afirmaţii sînt minciuni sfruntate întrucît rezumatul declaraţiei a fost prezentat tuturor participanţilor şi a semnat-o cu mînuţa proprie. Ciocan a încercat să joace însă, ca întotdeauna, la două capete, respectiv atît cu gruparea Năstase cît şi cu gruparea Iliescu, dar se pare că de data asta s-a desconspirat şi i s-a înfundat. În ultima vreme Ciocan a afectat imaginea PSD atît la nivel local cît şi la nivel central prin afacerile şi scandalurile în care a fost implicat. În ce priveşte studiile declarate, Ciocan nu se găseşte pe nici un tablou de absolvenţi la Liceul Agricol din Livada, unde susţine că şi-a luat bacalaureatul, iar diploma sa de licenţă în ştiinţe juridice nu a fost văzută de nimeni la Prefectură sau la Ministerul Administraţiei şi Internelor, în perioada cît a fost prefect, şi nici la Consiliul Judeţean, unde exercită funcţia de vicepreşedinte din iunie 2004. Nici cartea sa de muncă nu a prea fost văzută de cineva pînă acum. Recent, au apărut în presa centrală, respectiv în ultimul număr al Academiei Caţavencu, dezvăluiri privind afaceri de sute de miliarde de lei ale lui Ciocan şi ale ginerelui său cu benzină şi motorină de la RAFO Oneşti (prin firma Imperial Oil a lui Corneliu Iacubov), cu îndiguiri şi ecologizări de cursuri de apă din bazinul hidrografic Transilvania (cu concursul fostului ministru al Mediului şi Apelor, Ion Aurel Ilie) şi cu minele de cărbune din Valea Jiului. La ora actuală există mai multe sesizări şi chiar dosare la Poliţie şi la Parchet privind unele afaceri veroase ale clanului Ciocan.

  Mai poate un asemenea ciocoi să rămînă preşedintele organizaţiei judeţene a PSD? Organizaţia de bază

 14. minciuni Says:

  In anul 2005 actualul deputat de Satu Mare Ciocan a spus intr-un cerc restrans conform gazetei de nord vest Satu Mare Urmatoarele (publicat in 18 ianuarie 2005) : Profitînd de ocazie, sesizăm Parchetul, Poliţia şi serviciile speciale că preşedintele Ciocan s-a exprimat într-un cerc restrîns că poate angaja rackeţi ucraineni cu 5-10.000 de parai pentru lichidarea unor ziarişti incomozi de la Gazeta de Nord-Vest şi Informaţia Zilei. Avertizăm că noi sîntem pregătiţi şi că vom face uz de drepturile conferite de instituţia legitimei apărăriu de si nu ati uitat. Acum este deputat alaturi de directorul gnv care este senator Valer Marian. .
  Normal ar fi ca ziaristii sa se unasca si pentru a nu incuraja astfel de fapte sa ceara demisia din parlament a lui Ciocan si Valer Marian.
  Tot normal ar fi sa se sustina aceste demisii pe satmareanca.wordpress.com care este situl directoarei ziarului implicat.

 15. viorica buda Says:

  Sint membru PSD ,si mi-as dori sa simt mai multa activitate pe blogul acesta ,nu numai in campania electorala, caci atunci e prea tirziu

 16. viorica buda Says:

  eu am inteles postarea – mi-am schimbat margaretele cu stele, dar acum ar fi bine sa mai intrati intr-un dialog cu cei din tara, ca vin al. europarlam. si ne trezim ca-i facem loc de intors lui basescu !!!!!!!

 17. Mihai POTOP Says:

  Stimata Doamna CRETU,

  M-ati dezamagit, ati dezamagit pe toti cei care au vizionat emisiunea de la Realitatea TV, stil si educatie comunista.

  Nu v-ati asigurat responsabilitatea, ati fost doctrinala si nu nationala.
  Ar fi o eroare sa mai candidati, Mireca GEOANA este un specialist in diplomatie, cred ca nici secretar 3 de o ambasada nu faceti fata.

  Incercati o alta vocatie, nu politica sau invatamântul poate ceva in social la cartierul in care locuiti

  O seara placuta

  I disappointed you, you have disappointed all those who have watched the issue of reality TV, style and communist education.

  You have ensured accountability, theory and you were not national.
  It would be a mistake to candidates, Mireca Geoana is a specialist in diplomacy, I think 3 or secretary of embassy do not face.

  Try another vocation, not politics or education may be something in the social area in which live

  An evening

  Я разочарован вас, у вас есть разочарование всех тех, кто смотрел этот вопрос в действительности телевизор, стиля и коммунистической образования.

  Вы обеспечивается подотчетность, теории, и вы не были гражданином.
  Было бы ошибкой для кандидатов, Mireca Джоанэ является специалистом в области дипломатии, я думаю, 3 или секретаря посольства не сталкиваются.

  Попробуйте другую профессию, а не политики или образования может быть что-то в социальной сфере, в котором живут

  Вечер

 18. harnagea Says:

  CUM VA AJUNGE ELENA B. EUROPARLAMENTAR?
  SIMPLU: CATIVA ZECI DE PRIMARI PD-L DE COMUNE(PRESTABILITI DE PARTID) IN CARE DETIN MAJORITATEA VOR „INDRUMA” TZARANII SA VOTEZE CU EBA NU CU PDL. SI UITE ASA SE STRANGE NUMARUL NECESAR DE VOTURI, PARTIDUL NE PIERZAND NIMIC PENTRU CA TOT UN EUROPARLAMENTAR PDL IA VOTUL (ELENA B)

 19. Cornu Says:

  Principiile guvernarii PDL/PSD:
  1) Toate microintreprinderile care platesc 3% impozit pe venit si prin urmare nu pot face evaziune le vom numi evazionisti.
  2) Firmelor care fac evaziune si vor face si de acum incolo indiferent cite impozite vom introduce, le dorim tot binele din lume si suntem alaturi …
  3) De acum incolo impozitul forfetar se va considera un “stimulent fiscal”
  4) Definitia crizei se modifica astfel: criza/crize/crizati = Guvern
  5) Noua formula de impozitare: PDL/PSD = Basescu , se aplica imediat firmelor care mai vor sa faca afaceri cu statul si doresc sa sponsorizeze actuala coalitie.
  6) “Desteaptate Romane” se va modifica cu “Forfeteaza-te Romane”
  7) “Noi muncim, nu gindim” va fi sloganul comun la europarlamnetare.

  Va multumim din suflet Dl-or Boc si Geoana, fara Dvs eram pierduti in meandrele concretului, si ramineau copii fara profesori. Cita generozitate. Va dorim succese succesive la euroalegeri.

 20. Cornu Says:

  E august, un mic oras pe malul marii …, in plin sezon, ploua torential de citeva zile, orasul arata de parca ar fi parasit. Toti au datorii si traiesc din credite.

  Din fericire vine un rus bogat la un mic hotel cochet. Vrea o camera.
  Pune o bancnota de 100$ pe masa receptionerului si se duce sa vada camerele.

  Seful hotelului ia repede bancnota si se duce repede sa plateasca datoriile la macelar. Acesta ia bancnota si se duce repede sa-si plateasca datoria la crescatorul de porci. Acesta la rândul lui se grabeste sa-si plateasca datoriile la cel ce-i livreaza furaje pt. porci. Cel cu furajele insfaca bancnota si alearga la prostituata pe care nu o mai platise demult. In timpurile astea de criza pina si ea ofera servicii pe datorie! Prostituata ia bancnota in mina si se grabeste spre hotel, unde fusese cu clientii ultimele dati si unde ramasese datoare.

  In acest moment coboara rusul, dupa ce a inspectat camerele, spune ca nici o camera nu-i place, isi ia bancnota si paraseste orasul.

  Nimeni nu a cistigat ceva, insa intregul oras traieste acum fara datorii si priveste optimist in viitor!

 21. viorica buda Says:

  @ cornu
  Se potriveste deminune!
  Haideti sa activam noi bietul blog.

 22. vulpea...,., Says:

  S.O.S Coruptia – o campanie impotriva PSD

  Acest slogan se potriveste cel mai bine pentru PSD SATU MARE ,dar deoarece chiar acum a fost Geoana la ei la muls se pare ca se potriveste de fapt pentru PSD.Incep cei din PSD sa vada ca nu mai merge cu santajul si coruptia are picioare scurte ,deci Coruptia este in pericol.

 23. Iulia Says:

  http://www.bitpress.ro/articole/pamflet/3717/cadeeee-padurea-trivale-o-noua-melodie-marca-bitpress.ro-video.html

  Super video! Cadeeeee padurea Trivale! Pamflet muzical marca Bitpress.ro, ca protest fata de defrisarile ilegale care au loc in Padurea Trivale din Pitesti si nu numai! Asculta si da mai departe! Ia atitudine!

 24. Aya Says:

  PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT ACUM SAU ULTERIOR, CA EFECT A CEEA CE SE/S-AR PETRECE ACUM
  (precizari constitutionale)

  Conform art.89 (3) din Constitutia Romaniei PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT IN ULTIMELE 6 LUNI DE MANDAT ALE PRESEDINTELUI ROMANIEI.

  Dispozitia este IMPERATIVA!
  Pe cale de consecinta, NU SE APLICA (in ultimele sase luni de mandat prezidential- perioada in care ne aflam) DISPOZITIILE VALABILE IN ALTE SITUATII.

  PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT NICI DUPA ALEGERI in conditiile in care, in ultimele sase luni de mandat prezidential ar cadea la vot, succesiv mai mult de doua Cabinete (sau, mai exact, NU AR PUTEA FI DIZOLVAT din acest motiv).

  MOTIVATIA ESTE ELEMENTARA :dispozitiile legate de dizolvarea Parlamentului SUNT IMPERATIVE, FORMULATE SEPARAT, DIFERENTIAT (si se aplica separat si diferentiat) PENTRU PERIOADE DEFINITE DISTINCT.
  Ambele tipuri de dispozitii sunt IMPERATIVE.
  Asta insemna ca este se aplica IMPERATIV (deci, nicidecum altfel si nicidecum cu “interpretari”) STRICT IN PERIOADELE SI SITUATIILE MENTIONATE CLAR IN CONSTITUTIE.

  Altfel spus:
  1. Pentru TOATE perioadele anterioare ultimelor sase luni ale unui mandat prezidential, Parlamentul POATE FI dizolvat daca IN ACELE PERIOADE (anterioare ultimelor sase luni de mandat prezidential) cad la vot, succesiv, doua propuneri de Cabinet;
  2. In ultimele sase luni de mandat ale prezedintelui (oricarui presedinte!) al Romaniei, Parlamentul NU poate fi dozolvat (indiferent de situatie).

  Ca atare, daca acum (in ultimele sase luni de mandat prezidential) cad la vot “n” propuneri de Cabinet, Parlamentul NU poate fi dizolvat.

  Parlamentul NU se poate fi dizolvat DUPA alegerile prezidentiale CA EFECT AL CADERII LA VOT A MAI MULT DE 2 CABINETE, IN PERIOADA ULTIMNELOR SASE LUNI DE MANDAT PREZIDENTIAL.

  Parlamentul POATE FI DIZOLVAT DACA, DUPA ALEGERILE PREZIDENTIALE, CAD LA VOT, SUCCESIV, DOUA PROPUNERI DE CABINET (deci, propuneri care ar aparea si s-ar supune la vot DUPA alegerile prezidentiale).

 25. Aya Says:

  UN SEMNAL FOARTE INGRIJORATOR:
  “AXA” CURTEA CONSTITUTIONALA- BASESCU?

  IATA CE SCRIE PRESA ca a declarat BASESCU despre Ioan Vida si despre Curtea Constitutionala, referitor la o lege legat de care a fost sesizata Curtea:

  “Mai mult, aseară, (14 octombrie 2009; n.A.) în cursul declaraţiilor publice făcute de Traian Băsescu acesta a afirmat că “mulţumeşte Curţii Constituţionale” pentru decizia de a amâna judecarea constituţionalităţii legii reorganizării unor autorităţi şi instituţii publice, care conţine inclusiv prevederea celor “10 zile de concediu fără plată al bugetarilor”.
  (…)
  “Decizia de amânare a judecării legii “10 zile fără plată” a fost considerată ca fiind o măsură binevenită, în condiţiile în care decizia Curţii este, pe de o parte, obligatorie pentru acordul cu FMI, iar pe de alta, absenţa unui Guvern în exerciţiu face imposibile eventuale modificări. Curtea a amânat judecarea întregului pachet al legilor asumate de Emil Boc, ceea ce va face ca decizia finală să fie una unitară.”

  Citatele sunt extrase din articolul cu titlul: “Curtea Constitutionala in gratiile presedintelui” semnat de Silvana Patrascanu
  (Evenimentul zilei- 15 octombrie 2009).

  IMIXTIUNEA LUI BASESCU IN DECIZIILE CURTII CONSTITIONALE- FIE SI PRINTR-UN COMENTARIU (se stie foarte bine cat de influente pot fi “simplele” comentarii ale sefului statului asupra unei instante!) LEGATE DE AMANAREA LUARII IN DISCUTIE A UNOR LEGI IMI PARE CEL MAI GRAV SIMPTOM DE PANA ACUM.

  Mare atentie la simptom!!!!!!!

 26. victor futacu Says:

  Alooo! fut pesedisti!

 27. Dan Patrascu Says:

  Pentru a vedea cum stau lucrurile inainte de primul tur, va propun urmatorul sondaj de opinie. Pentru a nu fi un sondaj tendentios il voi propune atat pe bloguri care il sustin pe Traian Basescu, cat si pe bloguri care il sustin pe Crin Antonescu sau Mircea Geoana.
  http://patrascudan.wordpress.com/2009/11/16/sondaj-de-opinie/

 28. pantera roz Says:

  Hingherii politici au inceput prigoana ziaristilor incomozi

  http://panterarozbonbon.wordpress.com/2010/01/31/hingherii-politici-au-inceput-prigoana-ziaristilor-incomozi/

 29. DANIEL Says:

  Buna ziua !
  Propun o forma pasnica de protest ,suplimentar,pe data de 19 si anume ; cine este de acord cu acest protest si nu poate participa la acest miting,sa afiseze in mod vizibil la unul din ferestrele locuntei sale, o PANZA /alt MATERIAL TEXTIL,de culoare ALBA….- model imprumutat din sport,atunci cand se solicita DEMISIA
  va multumesc!

 30. marinica badea Says:

  Cancerul – declaraţii iresponsabile şi noua formă pesedistă de tortură psihică

  Prin „Unitatea Mobilă de Diagnostic” – Renaşterea, în perioada 26 mai – 25 iunie 2010, au fost efectuate, în municipiul Călăraşi, 340 de mamografii şi 650 de teste Babeş-Papanicolau. Această unitate de diagnosticare a beneficiat de sprijinul Primăriei municipiului Călăraşi, în sensul că s-au făcut acorduri la energia electrică şi la apă curentă, dar s-a asigurat, prin Direcţia Generală Poliţia Comunitară, şi paza permanentă.

  Reprezentanţii Fundaţiei „Renaşterea” spun că 3 paciente au cancer, Oana Mizil spune că sunt 97

  Fundaţia „Renaşterea” este condusă, din calitatea de preşedinte, de Mihaela Geoană, soţia fostului lider al Partidului Social Democrat, Mircea Geoană. La Călăraşi, unitatea mobilă de diagnosticare a acestei fundaţii, a ajuns prin intermediul Oanei Mizil, la acea dată, actuala lideră a Organizaţiei judeţene a PSD candidând pentru acest post. Conform datelor din ziua de 28 iunie, puse la dispoziţie de Cătălina Negară, specialistul în relaţii publice al Fundaţiei „Renaşterea”, în urma testelor efectuate prin această „Unitate Mobilă de Diagnostic”, „3 paciente au fost diagnosticate cu cancer la sân şi au fost îndrumate către Institutul Oncologic din Bucureşti, pentru tratamentul adecvat”. Se afirmă clar că au fost efectuate, cum am spus, 340 de mamografii şi 650 de teste Babeş-Papanicolau. În schimb, Oana Mizil declară că au fost efectuate 780 de teste Babeş-Papanicolau şi 470 de mamografii. Tot Oana Mizil declară că „97 de femei au fost diagnosticate cu o formă sau alta de cancer”.

  A doua declaraţie: 5 paciente au fost primit indicaţie de consult oncologic

  În ideea de a clarifica aceste declaraţii contradictorii, ne-am adresat din nou reprezentanţilor Fundaţiei „Renaşterea”, cu rugămintea de a ni se preciza numărul exact al mamografiilor şi al testelor Babeş-Papanicolau, efectuate de „Unitatea Mobilă de Diagnostic” pe raza municipiului Călăraşi. Totodată, pentru a clarifica şi cifra exactă a diagnosticelor pozitive privind o formă sau alta de cancer, respectiv cancer mamar şi cancer de col uterin, am solicitat să ni se precizeze şi câte femei care au beneficiat de astfel de consultaţii au fost depistate cu acest diagnostic. În răspunsul remis, ni se specifică faptul că au fost efectuate, în regim de gratuitate, 340 de mamografii şi 682 de teste Babeş-Papanicolau, date care vin în contradicţie cu declaraţiile liderei PSD, Oana Mizil. Tot reprezentanţii Fundaţiei „Renaşterea” ne-au comunicat şi faptul că, până în data de 2 iulie a.c., s-au interpretat mai puţin de jumătate din numărul consultaţiilor efectuate. Aceştia ne-au specificat că sub nici o formă nu este vorba de 97 de femei care au fost diagnosticate cu cancer mamar sau cancer de col uterin, cum declară Oana Mizil, într-un mod absolut iresponsabil. „Cinci paciente au primit indicaţie de consult oncologic şi au fost îndrumate către Institutul Oncologic Bucureşti pentru a fi diagnosticate”, ni se precizează.

  A treia declaraţie: Nici o pacientă cu cancer, Fundaţia „Renaşterea” oferă doar indicaţii

  Faptul că, într-un comunicat, reprezentanţii Fundaţiei „Renaşterea”, după încheierea campaniei de teste gratuite efectuate în Călăraşi, declară că „3 paciente au fost diagnosticate cu cancer la sân”, însă, ulterior, la insistenţele noastre, aceştia recunosc că respectivele paciente au primit doar indicaţii de a efectua un test oncologic, ne demonstrează neseriozitatea acestei acţiuni. Abia după ce am solicitat lămuriri suplimentare, reprezentanţii acesti fundaţii precizează că ei oferă doar indicaţii de consult oncologic, iar diagnosticul de cancer mamar sau de col uterin este pus de Institutul Oncologic din Bucureşti. Ni se mai precizează că, în cazul nefericit în care o femeie este diagnosticată cu o formă sau alta de cancer, Fundaţia „Renaşterea” asigură doar „ghidaj şi consiliere”, dar nu şi costul tratamentului sau pe cel al operaţiei, cum în mod absolu gratuit afirmă lidera PSD, Oana Mizil.

  Nicolae Dragu a luat o măsură justă

  Din aceste raţiuni, considerăm că măsura dispusă de primarul municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu, prin care nu s-a mai prelungit şederea acestei caravane intitulate în mod mincinos „Unitate Mobilă de Diagnostic”, ni se pare justă. Această, după cum aţi văzut, nu este o unitate de diagnosticare, ci doar de îndrumare. Astfel de acţiuni şi de declaraţii iresponsabile, făcute de astfel de politicieni de tipul Oanei Mizil, prin care aproximativ 10 la sută din femeile consultate sunt bolnave de cancer, nu sunt altceva decât forme extreme de tortură psihică.

 31. motorcycle lens Says:

  Cool info it is without doubt. My teacher has been seeking for this update. I also like the design was this a free theme or a pay one?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: